Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dwebsite/public_html/website/polderpracht/_framework/adodb5/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 443
Een 'gewone' dag op de zorgboerderij - Zorgboerderij Polderpracht
 • Wij zijn Joost en Merel Stroomer. Samen met onze zoon Joost wonen wij op deze mooie boerderij in Oterleek, vlakbij Alkmaar en Heerhugowaard. In 2011 is Joost begonnen met de zorgboerderij. Deze hebben we Zorgboerderij Polderpracht genoemd.
 • Een 'gewone' dag op de zorgboerderij

  De cliënt komt zelfstandig naar de boerderij, of wordt door ons opgehaald. Om 9:30 uur beginnen wij de dag. Vervolgens drinken we tot 10 uur gezamenlijk koffie of thee. Daarna gaan we aan het werk. Om 12.30 uur gaan we middageten. Vaak maken we dan iets lekkers klaar; we bakken eieren of maken bijvoorbeeld tosti’s. Rond 13.30 uur, als iedereen uit gegeten is en de spullen opgeruimd, gaan we weer aan het werk.

  We werken tot 15:00 uur. We drinken nog wat met elkaar en nemen nog even de dag door. Om 15.30 uur ronden we de dag af en vertrekken de hulpboeren richting huis.

  Werken en een leuke dag

  Het werk is geen doel op zich; we kijken steeds naar ieders wens en de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk proberen we de hulpboer te stimuleren in zijn of haar werk, maar met de koeien knuffelen of met boer Joost meekijken kan natuurlijk ook!

   We proberen de cliënten wel steeds iets te leren over onze dieren en de omgeving. Kinderen doen vaak een kleiner klusje, zoals de eieren in de doosjes doen.

 • Contactgegevens

  Joost Stroomer
  (06) 51 75 17 82
  Lange Molenweg 28
  1842 EN Oterleek
  jooststroomer@hotmail.com

   

   

 • Agenda

  Wij bieden dagbesteding aan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur.